Remote Çalışanların Kullanabileceği 15 Uygulama ve Araç

Ilknur Cetin
4 min readApr 13, 2020

--

Covid-19 ile birlikte birçok firma ve kişi homeoffice çalışmaya başladı. Üretkenliğinizi arttırabileceğiniz ve işinize yarayacağını düşündüğüm uygulamalar ve araçlardan kısaca bahsetmek istedim. Keyifli okumalar…

1. Trello

Web tabanlı proje yönetim uygulamasıdır. Projelerinizi ve görevlerinizi panolarda düzenleyebilir, neyin üzerinde çalışıldığını, üzerinde kimlerin çalıştığını ve mevcut durumu görebilirsiniz. Trello, tüm projelerinizi, görevlerinizi ve tüm ekibinizi düzenlemenize yardımcı olur.

2. Asana

Asana, takımların iş takibine yardımcı olmak için tasarlanmış bir internet ve mobil uygulamasıdır. Görevleri oluşturmanıza, atamanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Ayrıca Google Drive, Dropbox, bilgisayar ve diğer bulut yerlerinden dosya yükleyebilir veya dışa aktarabilirsiniz.

3. Assembla

Assembla, Web tabanlı sürüm kontrolü ve kaynak kodu yönetimi SaaS sağlayıcısıdır. Remote ekipler ve freelance çalışanlar için bir proje yönetim aracı ve ekipleri, kodları, entegrasyonu, raporları ve güvenlik özelliklerini tek bir platformdan yönetmenizi sağlar.

4. Basecamp

Basecamp, remote ekipler için en iyi proje yönetim araçlarından biridir. Proje yönetimi, zamanlama, toplantılar, ödev izleme, dokümantasyon ve tek bir platformdan tam izleme için kullanılır.

5. Smartsheet

Smartsheet, kurumsal şirketlerden yeni şirketlere kadar büyük ve küçük ekipler için çeşitli iş türlerini izlemek ve yönetmek için kullanılabilir. Sekmeli bir kullanıcı arabirimi kullanarak görevleri atamak, proje ilerlemesini izlemek, takvimleri yönetmek, belgeleri paylaşmak ve diğer işleri yönetmek için kullanılır.

6. Meistertask

Meistertask, ekipler için çevrimiçi bir görev yönetim aracıdır. MeisterTask’ı, bireysel ihtiyaçlara uyum sağlayan güzel tasarlanmış, özelleştirilebilir bir ortamda projeleri düzenlemek ve yönetmek için kullanabilirsiniz. Kanban tarzı proje panoları ekiplerin akıcı, otomatik iş akışları oluşturmalarına olanak tanır.

7. Jira

Jira, yazılım ve geliştirme ekibinizin her üyesi için yazılımlar planlamak, izlemek ve yayınlamak üzere tasarlanmış bir araçtır.

8. Workplace By Facebook

Gruplar, anlık mesajlaşma ve Haber Akışı gibi araçlar içeren kurumsal bir bağlantı platformudur. Tüm çalışanlarınızı aynı ağa bağlama kapasitesini verir.

9. Zoom

Son zamanlarda çok sık kullanılan Zoom, bulut bilişim kullanarak özel yazılımlarıyla uzaktan konuşmalı ve görsel konferans hizmetleri sunan bir şirkettir. Zoom, video konferansı, çevrimiçi toplantılar, sohbet ve mobil işbirliğini birleştiren iletişim yazılımı sunar. Google Hangouts’a mükemmel bir alternatiftir.

10. Join.me

Join.me, uzak çalışanlarınız ve ekiplerinizle hızlı toplantılar düzenlemek için ücretsiz bir ekran paylaşımı, web konferansı ve çevrimiçi toplantı aracıdır.

11. Evernote

Evernote, uzaktan çalışan takım arkadaşları için harika bir not alma çözümüdür. Tüm notlarınızı düzenli tutabilir ve tüm cihazlarınızda otomatik olarak senkronize edebilirsiniz. Evernote uygulaması ile metin, web sayfası, fotoğraf, ses kaydı, el yazması şeklinde not alınabilmektedir. Uzaktan çalışan takım arkadaşları için not alma aracıdır. Tüm notlarınızı düzenli tutabilir ve tüm cihazlarınızda otomatik olarak senkronize edebilirsiniz.

12. Todoist

Todoist, projeler oluşturmanıza, notlar eklemenize ve dosya yüklemenize, hatırlatıcılar ayarlamanıza ve verimlilik listelerinde performansı izlemenize olanak tanır.

13. MindMeister

MindMeister, kullanıcılarının bulut aracılığıyla düşüncelerini görselleştirmelerini, paylaşmalarını ve sunmalarını sağlayan çevrimiçi bir zihin haritalama uygulamasıdır. Fikirlerinizi görsel olarak yakalamanızı, geliştirmenizi ve paylaşmanıza olanak sağlar.

14. Doodle

Doodle, toplantıları zamanlamak ve düzenlemek gibi zaman alan görevleri hızlı ve kolay bir şekilde yaparak gerçek işlere odaklanmanıza yardımcı olur.

15. Github

Github, yazılım geliştirme projeleri için web tabanlı bir depolama servisidir. Remote çalışanlar ve ekipler için bir üretkenlik aracı olarak da kullanılabilen bir programlama ve geliştirme aracıdır.

--

--

Ilknur Cetin
Ilknur Cetin

Written by Ilknur Cetin

I quit my 9-5 job in 2018. Now I'm helping others learn digital marketing and website development to gain financial freedom. https://cetinilknur.com/en/

No responses yet